Ai-expertisecentrum Blog

De Nederlandse overheid zou een Sire campagne moeten starten over AI!

Wat mij al een tijdje bezighoudt is de noodzaak voor een grootschalige overheidsinitiatief, bijvoorbeeld een sire campagne, over kunstmatige intelligentie (AI).

Als je kijkt naar de impact die AI op ons dagelijks leven nu al heeft en gaat hebben, de razendsnelle ontwikkelingen en het feit dat veel mensen nog steeds geen idee hebben over dit onderwerp, dan maak ik me daar wel zorgen om. Het is tijd om de sirenes te laten loeien en de aandacht van het publiek te trekken.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen moet weten dat AI hier is om te blijven en dat het tijd is om ons aan te passen om relevant te blijven als bedrijf en als mens op de arbeidsmarkt. Stel je voor dat je 20 jaar geleden iemand vertelde dat je niet zonder een smartphone zou kunnen overleven. Vandaag de dag kunnen we ons een wereld zonder deze technologie niet meer voorstellen. Zo zal het ook gaan met AI alleen niet in 20 jaar maar veel sneller.

In mijn dagelijkse werk wordt ik veel gevraagd om kennis / inspiratiesessies te geven bij bedrijven, meestal slechts 1 tot 2 uur, waarbij ik hun medewerkers bewust maak van de huidige toepassingen van AI en de ongelooflijke snelheid van de ontwikkelingen. Het leuke is dat als ze het eenmaal gezien hebben er enorm veel interactie loskomt over de mogelijkheden en gevolgen. Daarnaast zie je dat na zo een sessie veel mensen zelf aan de slag gaan met het verkennen van de mogelijkheden. Als was het alleen maar omdat je er priv├ę ook veel aan kunt hebben. Wanneer mensen begrijpen wat het is en hoe het werkt, kunnen ze het gaan gebruiken en zelf innovatieve toepassingen bedenken die hun werk en hun bedrijf toekomstbestendiger maken.

Nu stel je voor dat we dit niet alleen op bedrijfsniveau doen, maar op nationaal niveau. Stel je voor dat iedere Nederlander weet wat AI is en begrijpt wat het gaat betekenen voor ons allemaal. Dat zou ons land echt toekomstbestendiger maken.

Laten we ervoor zorgen dat niemand achterblijft in deze nieuwe wereld van kunstmatige intelligentie, wat geen ver van m’n bed show meer is.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Telefoon +31 53 2032399

E-mail edward@ai-expertisecentrum.nl

Locaties in Enschede, Zwolle en Arnhem